JQuery a rozšiřující pluginy

(článek ze dne 03. 02. 2011)

Když říkám, že web Šedesátka bude lepší než dosud, je to trochu i připravovaným vyšším uživatelským komfortem. Zapojím totiž do hry několik JS efektíků.

Je váš web je zastaralý? Nezobrazuje se korektně v mobilu? Dost možná je čas na změnu.
Kompletní analýza SEO a přístupnosti, programování webů na platformě ProcessWire.
Zeptejte se, jak co nejefektivněji situaci napravit a držet krok s vývojem webových technologií.

S JavaScriptem jsem se vždy snažil šetřit. Nevím přesně proč, ale nikdy jsem JS neměl moc rád. Některé příjemnosti se ale bez něj neobejdou.

Když chci, aby Šedesátka měla dost velké písmo pro seniory a současně na stránce bylo co nejvíce informací, nezbývá, než najít nějaký fígl. Nic nového pod sluncem - tohle umí Accordion efekt a ten zas umí JavaScript.

Jistě, že JS nesmí zajišťovat načítání dat do stránky, ale komfort jejich zobrazování podpořit může. Hledal jsem a hledal... a hledal... a hledal, až jsem myslím našel ty správné pluginy pro JS knihovnu JQuery.Java Script moc neumím a tak jsem nucen spoléhat na chytřejší. Myslím, že JQuery Tools a k tomu pár dalších štíhlých doplňků bude správná volba.

Zatím víc informací nenapíši, opravdu nedělám nic jiného, než zírám do kódu. Podrobnější report s výčtem všech použitých komponent podám až web spustíme v nové podobě naostro.

Město Klatovy - informační web

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website