Prezident 2013

(článek ze dne 16. 08. 2012)

Další nezávislý politický web na aktuální téma. Vyplňuje 'díru na trhu', neb podobný souhrnný a nikomu nestranící soubor informací o jednotlivých potenciálních kandidátech jsem nenašel.

Je váš web je zastaralý? Nezobrazuje se korektně v mobilu? Dost možná je čas na změnu.
Kompletní analýza SEO a přístupnosti, programování webů na platformě ProcessWire.
Zeptejte se, jak co nejefektivněji situaci napravit a držet krok s vývojem webových technologií.

Součástí je i ANKETA, kterou jsem se pokusil maximálně ošetřit proti zdvojenému hlasování. Z každé unikátní IP adresy je možné volit pouze jednou, přidělení volby lze ale v průběhu času měnit (tak jak se třeba vyvíjí názor respondenta. Snaha o ovlivnění systému je detekována ihned v zárodku a např. několikanásobné pokusy o klikání způsobí anulování volby. Uživatel je na to upozorněn a vyzván, aby hlasoval jednou a pořádně.

Problém s internetovými anketami mě přiměl k tomu, abych se pokusil naprogramovat na webu prezident2013.eu anketu, která různé manipulace s hlasy ne-li znemožňuje, tedy alespoň maximálně komplikuje. Všechny pokusy o hlasování přes proxy servery, anonymizéry, podezřelé změny IP adresy během návštěvy stránky, apod. jsou vyhodnocovány. Některé ihned při odeslání hlasu, jiné parametry dodatečně. Odhaleni jsou tak i „klikači“, kteří využívají přirozeného dynamického přidělování IP např. v sítích mobilních operátorů. Zároveň se vyhodnocuje, kdo je připojen přes server umístěný v ČR a kdo ze zahraničí. Pomocí služby Geobytes IP Location Services je podle IP adresy určována i přibližná poloha připojovacího bodu jako zdroj pro podrobnější statistiku. Algoritmus kontroly průběžně zdokonaluji tak, aby výsledky byly relevantní.

Zkreslení samozřejmě bude vznikat nedostatečnou publicitou. Přeci jen web je mladý.

Adresa webu je: http://prezident2013.eu

Město Klatovy - informační web

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website